Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň otvorených dverí v neziskovej organizácii BENETRIX, n. o.

Autor: Deň otvorených dverí v neziskovej organizácii BENETRIX, n. o.
Foto: Deň otvorených dverí v neziskovej organizácii BENETRIX, n. o.
Uverejnené: 04. jún 2022

Martin (03.06.2022) – V zariadení sociálnych služieb neverejného poskytovateľa sociálnych služieb Benetrix, n.o. v mestskej časti Priekopa sa v piatok 3. júna konal Deň otvorených dverí spojený s požehnaním novopostavenej kaplnky.

Nezisková organizácia BENETRIX, n. o. sa zaoberá starostlivosťou o seniorov od roku 2012. Zabezpečuje ich sociálnu starostlivosť, komplexné ošetrovateľské, rehabilitačné a poradenské služby s osobným a individuálnym prístupom ku každému klientovi. Zabezpečuje kontinuálnu starostlivosťou lekármi, zdravotnými sestrami a asistentmi. Zariadenie má kapacitu 100 klientov, z toho 90 v Zariadení pre seniorov a 10 v Zariadení opatrovateľskej služby. Priemerný vek klientov v zariadení je 85 rokov.

 

 

V areáli zariadenia bola v tomto roku postavená kaplnka, ktorú pri príležitosti Dňa otvorených dverí požehnali kňazi gréckokatolíckeho, katolíckeho a evanjelického vyznania. Podujatia sa zúčastnili poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Peter Vons, primátor mesta Martin Ján Danko, starosta obce Sučany, predstavitelia Vojenského a špitálskeho rádu svätého Lazára Jeruzalemského a poslanci Mestského zastupiteľstva. „Novopostavená kaplnka má pre seniorov veľký význam, nakoľko sa stane útočiskom a miestom, kde nájdu útechu a duševný pokoj,“ povedal primátor mesta Ján Danko


Reklama

príbuzné témy

Reklama