Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na križovatke z Martina do obce Bystrička pribudne inteligentná svetelná križovatka

Autor: Na križovatke z Martina do obce Bystrička pribudne inteligentná svetelná križovatka
Foto: Na križovatke z Martina do obce Bystrička pribudne inteligentná svetelná križovatka
Uverejnené: 25. máj 2022

Martin (24.05.2022) –  Vďaka iniciatíve mesta Martin a starostky obce Bystrička sa koncom roka vyrieši problematický dopravný úsek v smere z Martina do obce Bystrička, kde vznikne inteligentná križovatka so svetelnou signalizáciou.

Na križovatke cesty I/65D v Martine s odbočením do obce Bystrička pribudne inteligentná križovatka so svetelnou signalizáciou, ktorej výstavba sa začne v tomto roku. Takéto technické riešenie je výsledkom kompromisu medzi odborníkmi Žilinskej univerzity v Žiline na čele s prof. Jánom Čelkom a Okresným dopravným inšpektorátom v Martine. Slovenská správa ciest (SSC) má k dispozícii finančné prostriedky na výstavbu križovatky.

 

Meškanie realizácie, ktorým sa mesto Martin a obec Bystrička zaoberá dlhšie ako dva roky, bolo spôsobené predovšetkým nutnosťou majetkovo-právneho vysporiadania pozemkov pod stavbu. Podľa informácií predstaviteľov SSC, v týchto dňoch sa realizujú podpisy kúpno-predajných zmlúv medzi majiteľmi pozemkov a SSC. „Svetelná križovatka nebude brzdiť premávku medzi Martinom a Košťanmi nad Turcom a opačne, práve naopak. V hlavnom smere bude zelená, tá sa vypne len vtedy, ak zo smeru z Martina, alebo z Bystričky bude chcieť vozidlo prejsť cez križovatku. Vtedy sa zruší zelená pre hlavný smer a umožní sa na minimálnu dobu prechod vozidla cez križovatku," povedal primátor Ján Danko. Na križovatke dochádza k častým dopravným kolíziám. Riešením križovatky so svetelnou signalizáciou by sa počet dopravných nehôd výrazne znížil.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama