Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Začal sa divadelný festival Dotyky a spojenia 2022

Autor: Začal sa divadelný festival Dotyky a spojenia 2022
Foto: Začal sa divadelný festival Dotyky a spojenia 2022
Uverejnené: 19. máj 2022

Martin (22.06.2022) –  Mesto Martin sa na týždeň opäť zmenilo na hlavné mesto slovenského divadla. Záštitu nad 17. ročníkom festivalu Dotyky a spojenia prevzali predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová a primátor mesta Martin Ján Danko. Divadelný festival sa uskutoční od 20. júna do 25. júna 2022.

Dotyky a spojenia sú výberovou, nesúťažnou prehliadkou inscenácií slovenských divadiel, ktoré mali premiéru v období od apríla 2021 do apríla 2022. Dramaturgická rada sa zamerala na inscenácie, kde prevládajú citlivé a intímne témy, ako aj hľadanie identity. Za šesť dní ponúkne 36 divadelných inscenácií, päť koncertov, dva workshopy, deväť tvorivých dielní pre deti a 22 diskusií o divadle. Organizátori mysleli v programe aj na ukrajinské publikum.

 

Patrónmi tohtoročného festivalu sú členka Činohry Slovenského národného divadla Božidara Turzonovová a člen umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove Jevgenij Libezňuk. Obaja patróni spoločne s predsedníčkou ŽSK Erikou Jurinovou a primátorom mesta Martin Jánom Dankom v utorok 21. júna otvorili festival. „Som rád, že sa Martin opäť po tých rokoch absencie, spôsobenej pandémiou, stal kultúrnym centrom Slovenska. Dotyky a spojenia budú ozdobou nášho života, z ktorého si môžu návštevníci odniesť krásne spomienky,“ prihovoril sa návštevníkom primátor mesta Martin Ján Danko. Hlavným organizátorom festivalu je Slovenské komorné divadlo Martin, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj.


Reklama

príbuzné témy

Reklama