Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dušan Novysedlák ohlásil kandidatúru na primátora Turian

Autor: Dušan Novysedlák ohlásil kandidatúru na primátora Turian
Foto: Dušan Novysedlák ohlásil kandidatúru na primátora Turian
Uverejnené: 28. jún 2022

Nezávislý občiansky kandidát Dušan Novysedlák: Po štyroch náročných rokoch ovplyvnených pandémiou, vojnou, ale aj infláciou a energetickou krízou by som rád pokračoval v práci pre zlepšenie života v meste Turany a pri dokončovaní rozpracovaných projektov.

Aj keď je vždy čo doháňať, a hlavne vylepšovať, som spokojný s tým, že sa nám podarilo rozpracovať a dotiahnuť množstvo projektov. Hlavne išlo o energetické projekty z dôvodu úspor v tepelnom hospodárstve, vo forme modernizácie zdrojov tepla s tepelnými čerpadlami v Kultúrnom centre, Materskej škôlke Krížna, Zdravotnom stredisku ul. Obchodná, prerobili sme kotolňu na ubytovni Bytur z pevného paliva na modernú a čistú prevádzku na Biomasu. To všetko sú, a v budúcnosti budú, pre mesto všetko viditeľné úspory.

 

Od roku 2021sa v Turanoch začal pohybovať po uliciach zametací stroj bielo čiernej farby značky Rasko Lynx. Cez Environmentálny fond sme naň získali dotáciu vo výške 142 060,00 Eur. Zametací stroj určite pomôže nielen k zlepšeniu stavu ovzdušia v Turanoch, ale celkovo pomôže a prispeje k upravenosti miestnych komunikácií a chodníkov.

 

Chceme pokračovať v skrášľovaní mesta, spoločnými aktivitami pri upratovaní a zbere odpadu s organizáciami, zároveň zdokonaľovať vianočnú a veľkonočnú výzdobu v meste. Napriek pandémii sme usporiadali množstvo hodnotných kultúrnych a športových podujatí. Spomeniem Fašiangy, Lyžiarske preteky Biela stopa, Preteky v skialpinizme, Beh oslobodenia Turian, Deň matiek, Rezbárske sympózium, Deň detí, Výstup na Veľký Fatranský Kriváň a náš tradičný Deň mesta Turany.

 

Snažíme sa, aby Turany boli otvorené mesto pre občanov. Zlepšili sme komunikáciu mesta s občanmi a poslancami. Vydávame štvrťročník Hlas Turian, kde občania nájdu všetky dôležité informácie o meste, ale aj zaujímavosti a fotografie zo života v meste. Dôležitý komunikačný prostriedok mesta je aj internet. Neustále aktualizujeme informácie na mestskom webe a Facebooku.

 

Som hrdý, že sa nám podarilo zriadiť mestský sociálny podnik služieb. Zriadená spoločnosť chce dlhodobo vytvoriť podmienky pre realizáciu opatrení sociálnej politiky a využívať nástroje, ktoré umožnia vytvoriť podmienky pre zamestnávanie najmä dlhodobo nezamestnaných osôb, absolventov a osôb bez vzdelania teda kategórie zraniteľných, znevýhodnených a zdravotne znevýhodnených osôb.

 

Počas krátkej doby pôsobenia preukázali prijatý zamestnanci svoju životaschopnosť a preukázali zručnosti, vyššiu úroveň svojich služieb. Zároveň bude spoločnosť prihliadať  na ich  zdravotný stav a ich  zdravotné znevýhodnenie bude finančným príspevkom kompenzované prostredníctvom programu sociálnej politiky cez Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Martine.

 

Upravili sme interiér kina pre príjemnejšie vyžitie našich občanov pri kultúrnych podujatiach. Upravili sme tiež interiér Miestneho kultúrneho strediska a vybudovali sme bezbariérový vstup do tohto zariadenia pre zdravotne handicapovaných spoluobčanov. Dobudovávame kamerový systém po celom meste za účelom zvýšenia bezpečnosti a ochrany majetku občanov nášho mesta.

 

Čo budú hlavné výzvy do ďalšieho obdobia

 

V budúcom roku plánujeme celý objekt MKS opláštiť do novej modernej podoby v rámci znižovania energetickej náročnosti. V rámci obnovy a odstraňovania modernizačného dlhu máme v pláne realizovať zateplenie Kultúrneho centra s múzeom, Materskej škôlky  ul. Krížna. Tieto projekty sú v etape posudzovania.

 

Pripravujeme projekty Rozšírenia kapacít materskej škôlky na ul. Obchodná, Rekonštrukciu podkrovných priestorov v ZŠ pre Školský klub detí, Projekt novej modernej školskej jedálne. V štádiu posudzovania je aj projekt zameraný na zvýšenie počuteľnosti miestneho rozhlasu v rámci varovného a vyrozumievacieho systému.

 

Pracujeme na Zmenách a doplnkoch Územného plánu mesta Turany v nadväznosti na požiadavky mesta a požiadavky občanov a právnických osôb, ktoré majú súvis s ďalším riešením obslužnej komunikácie  tzv. západným obchvatom Turian do priemyselnej zóny v areáli bývalej Dreviny, aby sme odbremenili zaťaženosť mestských komunikácií od ťažkej nákladnej dopravy.


Reklama

príbuzné témy

Reklama