V Martine pribudnú nové nájomné byty

Autor: V Martine pribudnú nové nájomné byty
Foto: V Martine pribudnú nové nájomné byty
Uverejnené: 27. máj 2022

Primátor mesta Martin Ján Danko spolu so zástupcom spoločnosti Byty Košúty Mariánom Stykom oficiálne odštartovali výstavbu 76 nových moderných nájomných bytov v martinskej mestskej časti Košúty. Prvé rodiny by sa do nových bytov mohli sťahovať už o dva roky.

Problém s nedostatkom dostupného bývania trápi takmer každé mesto na Slovensku. Nájmy sú často drahé a mladé rodiny preto volia lacnejší život v priľahlých obciach. Mestá takýmto spôsobom prichádzajú nielen o obyvateľov, ale aj o dôležité príjmy z podielových daní. „Znižovanie počtu obyvateľov je rozhodne problémom, o ktorom je nevyhnutné nielen rozprávať a upozorňovať naň, ale riešiť ho. Mladí v meste zostanú len v prípade, že na to budú mať vytvorené podmienky, medzi ktoré patrí aj možnosť nájomného bývania. Som nesmierne rád, že tu dnes môžem stáť a Martinčanom po zmene mestskej hromadnej dopravy, miliónoch eur preinvestovaných do ciest, rozvoji športovej infraštruktúry a mnohých iných, predstaviť svoj ďalší splnený predvolebný sľub – stavbu 76 nových moderných nájomných bytov. Verím, že prispejú k rozhodnutiu mladých rodín zostať v rodnom meste,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

[widgetkit id="330" name="4881"]

 

V mestskej časti Košúty - v blízkosti predajne Kaufland, bude do dvoch rokov postavených 76 jedno až trojizbových bytov, 82 garážových státí a 12 vonkajších parkovacích miest.  „Rozhodnutie postaviť nové nájomné byty v Martine padlo už takmer pred tromi rokmi. Prešli sme všetkými prípravnými fázami a dnes môžem hrdo vyhlásiť, že sa nám podarilo vytvoriť moderný projekt finančne dostupného bývania. Verím, že realizácia bude rýchlo napredovať a byty skoro ponúkneme verejnosti,“ povedal Marián Styk, konateľ spoločnosti Byty Košúty. Projekt z pohľadu umiestnenia rešpektuje pozíciu plánovanej dopravnej infraštruktúry v podobe východného mestského okruhu. Takmer celá kapacita potrebných parkovacích miest bude umiestnená v podzemnej garáži tak, aby nezasahovala do existujúcej zelene. Stavebné práce na bytovom dome začnú na jeseň tohto roku, pričom výstavba by mala stáť približne osem miliónov eur.


Reklama

príbuzné témy

Reklama