Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mesto Martin navštívil francúzsky veľvyslanec

Autor: Mesto Martin navštívil francúzsky veľvyslanec
Foto: Mesto Martin navštívil francúzsky veľvyslanec

Martin (26.09.2022) – Mestský úrad v Martine sa stal v pondelok 26. septembra 2022 miestom stretnutia predstaviteľov mesta Martin a francúzskej delegácie.

Primátor mesta Martin Ján Danko spoločne s viceprimátorom Rudolfom Kollárom a prednostom Mestského úradu Jánom Žilom privítali na pôde Mestského úradu v Martine veľvyslanca Francúzska na Slovensku Pascala Le Deunff, atašé pre vzdelávaciu spoluprácu Francúzskeho inštitútu na Slovensku Louisa Marandeta a honorárneho konzula Francúzska na Slovensku Grégory Deltona.

 

Veľvyslanec Pascal Le Deunff sa po ročnom pôsobení vo svojej funkcii rozhodol, že postupne navštívi mestá na Slovensku a ako prvé si vybral práve Martin. Spolu s primátorom Jánom Dankom diskutovali o viacerých projektoch, o spolupráci medzi Martinom a ďalšími mestami na Slovensku. Spolu preberali aj možnosť zriadenia bilingválneho gymnázia, kde by sa mohlo vyučovať prioritne vo francúzskom jazyku a o možnosti zapojiť sa do vedeckej odbornej činnosti v rámci medicínskeho vzdelávania v martinskej nemocnici.

 

 

„Som veľmi rád, že som mohol prijať francúzskeho veľvyslanca v meste Martin, v centre národnej kultúry Slovákov. Verím, že nájdeme spolu riešenie, aby sa v budúcnosti podarila spolupráca medzi Martinom a francúzskym mestom Tours,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko. Veľvyslanec Pascal Le Deunff sa zaujímal aj o autobusy, ktoré boli vyrobené vo Francúzsku a jazdia od nového roka v Martine.

 

[widgetkit id="338" name="4932"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama