Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Organizátori charitatívneho podujatia Beh medikov odovzdali UNM finančný dar

Autor: Organizátori charitatívneho podujatia Beh medikov odovzdali UNM finančný dar
Foto: Organizátori charitatívneho podujatia Beh medikov odovzdali UNM finančný dar
Uverejnené: 04. november 2022

Organizátori Behu medikov odovzdali Univerzitnej nemocnici Martin finančný dar, ktorý sa im počas aktuálneho ročníka podarilo vyzbierať.

Výťažok zo 6. charitatívneho behu a z podujatí v rámci 2. ročníka Festivalu medikov – Ži a nechaj žiť, vo výške 2035 eur, sa rozhodli venovať Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Klinika je vysokošpecializované pracovisko, ktoré poskytuje zdravotnú starostlivosť kriticky chorým deťom a jej spádová oblasť zahŕňa v niektorých prípadoch územie celého Slovenska.

Podľa prednostu doc. MUDr. Slavomíra Nosáľa, PhD. je klinika za tento čin veľmi vďačná, peniaze zo zbierky z podujatí medikov sa im na pracovisku určite zídu. „Získané prostriedky vždy využívame na zlepšenie kvality starostlivosti o kriticky choré deti,“ povedal počas odovzdania daru docent Nosáľ. Na čo konkrétne budú peniaze využité, zatiaľ presne povedať nevedel. „Máme aj naše občianske združenie, cez ktoré sa dary financujú. Je možné, že túto sumu pripojíme v k týmto financiám a kúpi sa niečo drahšie. Vždy sa zhodneme ako kolektív, čo by sme najviac potrebovali,“ doplnil prednosta. Hlavnú myšlienku Behu medikov, ktorou je pomáhať, si detský anestéziológ Slavomír Nosáľ nesmierne váži. „Je to fantastické, Martinský klub medikov a naši medici nás podporujú nie len finančne, ale aj po pracovnej stránke. Veľa z nich pomáhalo nemocnici aj v čase pandémie na rôznych pracovných úrovniach,“ dodal.

Samotného behu sa zúčastnili aj zdravotníci Kliniky detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Trať si s kolegami odbehla aj vedúca sestra PhDr. Eva Kučerová. „Som veľmi rada, že sme mohli byť súčasťou tohto podujatia a že tento rok práve naša klinika dostala finančný výťažok z behu. Som veľmi vďačná aj za vyzbierané peniaze, ktoré prispejú k zveľadeniu nášho pracoviska. Už mám nejaké tipy, na čo by mohli byť použité,“ povedala vrchná sestra E. Kučerová.

Ako prezradil organizátor podujatia MUDr. Pavol Vigláš, Klinika detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny bola posledným pracoviskom poskytujúcim zdravotnú starostlivosť detským pacientom v rámci UNM, ktoré ešte nebolo finančným výťažkom z behu podporené. „Druhým dôvodom je, že keď sem chodíme v rámci praxe, tak vidíme, že klinika pracuje v nie príliš dôstojných priestoroch. Aj preto sme sa rozhodli výťažok venovať práve sem,“ informoval organizátor podujatia Beh medikov a dnes už pracujúci lekár MUDr. Pavol Vigláš. Finančný výťažok je podľa jeho slov nižší, ako bol pred rokom, pod čo sa však podpísalo viacero faktorov. „Napriek tomu bol tohtoročný ročník z pohľadu účastníkov určite jeden z najsilnejších. Som veľmi vďačný, že ľudia prišli a chceli podporiť celú myšlienku behu,“ uzavrel. 


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

príbuzné témy

Reklama