Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Páková lanovačka: kedy je správny čas na kúpu?

Autor: Páková lanovačka: kedy je správny čas na kúpu?
Foto: Páková lanovačka: kedy je správny čas na kúpu?
Uverejnené: 26. november 2022

Stále rozmýšľate nad tým, či potrebujete pákovú lanovačku? Nie ste si istý, čo to vlastne je a na čo by ste ju využili? V tomto článku vám zodpovieme všetky otázky, aby sme vám vaše rozhodovanie uľahčili.

Kontrolný test

Na začiatok skúste zodpovedať tieto dve jednoduché otázky:

  1. Potrebujem flexibilné zdvíhacie zariadenie, ktoré sa dá ľahko prenášať a je nezávislé od elektrického prúdu?
  2. Potrebujem zdvíhacie zariadenie, ktorého úlohou bude hlavne ťahanie vo vodorovnej polohe, prípadne spúšťanie bremena a napínanie?

Ak ste na tieto otázky odpovedali áno, páková lanovačka je presne to, čo potrebujete. Predstavíme vám ju bližšie.

Čo to vlastne je páková lanovačka?

Páková lanovačka patrí medzi zdvíhacie zariadenia. Je určená na zdvíhanie, ťahanie, spúšťanie a napínanie. Je ideálnou voľbou vtedy, ak môžeme materiál ľahko ťahať po povrchu vo vodorovnej polohe. Môže sa použiť samostatne, alebo je dôležitou súčasťou iných zdvíhacích zariadení. Jej užívatelia oceňujú hlavne to, že ide o prenosné zariadenie. Disponuje všestranným využitím – nájde svoje uplatnenie v priemysle vo veľkých výrobných halách, napríklad pri presúvaní bremena na iné miesto. Ale využije ju aj domáci kutil alebo malý remeselník.

Využitie v domácnosti

Typické situácie, v ktorých ju ako súkromná osoba môžete využiť je: ťahanie zapadnutého auta zo snehu či blata, pri ťahaní spíleného stromu či pri osádzaní pletivového plota. Ocenia ju nielen domáci kutili, ale aj záhradkári.

Malí živnostníci a remeselníci

Ak je vaším chlebíčkom remeslo, alebo ste živnostník, určite ju využijete tiež: v lesníctve, v poľnohospodárstve, na všelijaké práce v teréne, kde nie je dostupná elektrina. Ak ste elektrikár, pomôže vám pri montáži elektrických vedení alebo pri vztyčovaní stĺpov. Ak ste drevorubač alebo pracujete v lese, pomôže vám pri ťažbe dreva. Ak pracujete v oblasti demolačných prác, použijete pákovú lanovačku pri vyťahovaní rôznych ťažkých zapadnutých bremien. Svoje uplatnenie nájde naozaj v širokej škále montážnych a manipulačných prác.

Prednosti pákovej lanovačky

Páková lanovačka má nízku hmotnosť, nevyžaduje si takmer žiadnu údržbu. Stačí ju vystriekať vodou a raz za čas prekvapkať motorovým olejom. Aj poistka proti preťaženiu sa dá veľmi ľahko vymeniť. Jednoducho sa s ňou manipuluje. Je veľmi stabilná, či už s ňou pracujete vo vertikálnej alebo horizontálnej polohe. Zapína a vypína sa pomocou istiacej páky. Je dôležité opäť zdôrazniť, že s pákovou lanovačkou môžete pracovať všade tam, kde nie je zavedený elektrický prúd. Je to naozaj veľmi praktické a univerzálne prenosné zdvíhacie zariadenie.

Typy pákovej lanovačky

Veríme, že sme vás týmto článkom presvedčili. Stačí si už vybrať len ten správny model. Firma Gutmanlifting ponúka hneď 4 druhy pákovej lanovačky. Líšia sa od seba vlastnou hmotnosťou a, samozrejme, nosnosťou. Tá sa pohybuje od 800 do 5 400 kg. Všetky typy disponujú rovnakou dĺžkou lana, a to je 20 m. Laná sú kvalitné, pevné, nekrútia sa a podľa nosnosti pákovej lanovačky majú aj rozličnú hrúbku (priemer). Všetky modely spĺňajú tie najvyššie kritéria kvality a, navyše, odborníci na slovo vzatí vám pomôžu pri výbere.


Reklama

príbuzné témy

Reklama