Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turiec nechýbal na veľtrhu Svět knihy

Autor: Turiec nechýbal na veľtrhu Svět knihy
Foto: Turiec nechýbal na veľtrhu Svět knihy
Uverejnené: 26. máj 2013

Slovensko bolo čestným hosťom na nedávno skončenom Medzinárodnom knižnom veľtrhu Svět knihy v Prahe. Svoje zastúpenie v hlavnom meste Česka (a načas i knižnej kultúry na známom holešovickom výstavisku) mal i Turiec. Postaral sa o to martinský publicista a spisovateľ Igor Válek.

Na pozvanie Literárneho informačného centra v Bratislave, gestora čestného hosťovania Slovenska v Prahe, tu prezentoval svoju najnovšiu knihu Nebojsa a iné hororozprávky.

 

Ide o trinástku strašidelných a mnou prerozprávaných klasických rozprávok vydaných pôvodne Dobšinským. Ich pôsobnosť v súčasnosti som úspešne „obhajoval“ na seminári, kde sme spolu s českou kolegyňou Březinovou hovorili o opodstatnenosti klasickej rozprávky aj v knižniciach súčasných detí. Na druhý deň som na pozvanie krajanov o podobnej téme a súvislostiach besedoval aj v Slovenskom inštitúte. Som presvedčený, a ohlasy aj z Prahy ma v tom podporujú, že rieku ľudovej slovesnosti nesmieme prerušiť a sme povinní starať sa o jej takpovediac splavnosť aj pre súčasníkov, “ prezradil autor diela.

 

Ostáva nám dodať, že slovenská prezentácia v Prahe, obsahujúca viac ako 60 sprievodných podujatí priamo na knižnom veľtrhu i mimo neho, podporená viac ako siedmimi desiatkami slovenských autorov, ilustrátorov, hercov i hudobníkov, určite splnila svoje ciele. Skrátka, česká i medzinárodná verejnosť sa mala možnosť zoznámiť s mnohými literátmi, ich dielami a bohatou knižnou kultúrou Slovenska.

Autor: -r- © Autorské práva sú vyhradené

{fcomment lang=sk_SK}


Reklama

príbuzné témy

Reklama