Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Poľsko-slovenský projekt vytvoril priestor pre najmenších

Autor: Poľsko-slovenský projekt vytvoril priestor pre najmenších
Foto: Poľsko-slovenský projekt vytvoril priestor pre najmenších
Uverejnené: 03. jún 2013

V rámci poľsko-slovenského projektu, ktorý je spolufinancovaný Európskou Úniou pod názvom "Prečo čítať deťom?" organizuje Turčianska knižnica rôzne aktivity zamerané na prácu s deťmi predškolského veku. Aktivity sú vekovo rozdelené pre deti od 1,5 - 3 rokov a pre detičky od veku 4 - 7 rokov. 29.05.2013 sa v knižnici v oddelení pre deti a mládež zorganizovali rovno dve podujatia.

Prvé bolo venované deťom od 4-7 rokov. O 15:00 hod. začalo divadelné predstavenie v podaní študentiek z Pedagogickej a sociálnej akadémie Turčianske Teplice. Deti vtiahli do deja rozprávok prostredníctvom hudby, bábok a dramatizácie. Súčasne popri divadielku prebiehala prednáška s poľskou lektorkou, ktorú zabezpečila partnerská knižnica v Poľsku - Miejska Biblioteka Publiczna w Czechowicach-Dziedzicach.

Prednáška pre rodičov bola zameraná na význam hry a hračky vo vývoji a vzdelávaní dieťaťa. Druhé podujatie začalo o 16:30 hod., prednáška s rovnakou tematikou bola určená pre rodičov s deťmi od 1,5-3 rokov. Detičky mali možnosť si spolu s rodičmi ľubovolne vymaľovať bieleho vtáčika na pamiatku.

"Aktuálne sa pripravujú ešte dve podujatia, jedno bude zamerané na zdravú výživu a druhé na čítanie v živote dieťaťa. Okrem toho budeme každý mesiac robiť podujatia s knihami pre najmenších, kde sa stretnú pracovníčky knižnice s malými deťmi a ich rodičmi. V rámci schváleného projektu pripravujeme aj dobudovanie detského oddelenia a letnej exteriérovej čitárne", doplnila Mgr. Katarína Vandlíková, riaditeľka Turčianskej Knižnice.

Autor: Lenka Škutová, foto Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama