Mesto Martin pripravilo deťom rozprávkový deň

Autor: Mesto Martin pripravilo deťom rozprávkový deň
Foto: Mesto Martin pripravilo deťom rozprávkový deň
Uverejnené: 04. jún 2013

31. mája sa na Kamennom námestí v Martine oslavoval Deň detí. Hoci ráno bolo daždivé, poobede si už deti vychutnávali program plný spevu, tanca, rozprávkových postáv a kúziel.

Takmer šesťhodinový program bol plný zaujímavých vystúpení. Predstavili sa tu žiaci zo Základnej umeleckej školy na Ul. P. Mudroňa aj z Centra voľného času Kamarát. Vystúpil detský spevácky zbor Svetluška, na gitare zahral Radovan Pršo. Nechýbali ani tanečné vystúpenia v podaní klubu Sharks, ukážky spoločenských tancov, vystúpenie Detského folklórneho súboru Turiec a interaktívne hry, ktoré pripravili šikovné dievčatá z dramatického krúžku pôsobiaceho v CVČ Kamarát. Deti prišli pozdraviť aj známe rozprávkové ozruty Kameňožrút, Lomidrevo i Valibuk.

Ukážky prvej pomoci predviedli pracovníci Slovenského Červeného kríža, územný spolok Martin. Nemalý úspech mala tiež rozprávka Žabia princezná pripravenú Divadlom Portál z Prešova. Záverom vyčaroval všetkým úsmev kúzelník Pokuston so svojou asistentkou Šašinkou Jankou. V tento deň otvorila zaujímavú výstavu aj Turčianska galéria pod názvom „Vedecká hračka“, ktorá obsahuje desiatky rôznych zaujímavých hlavolamov a hračiek.

 

Autor: Mesto Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama