Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Čistenie chodníkov a parkov bude v Martine efektívnejšie.

Autor: Čistenie chodníkov a parkov bude v Martine efektívnejšie.
Foto: Čistenie chodníkov a parkov bude v Martine efektívnejšie.
Uverejnené: 14. november 2012

Vďaka novému fúkaču lístia budú chodníky a parky v Martine lepšie udržiavané. Spoločnosť Brantner Fatra zakúpila zatiaľ prvé zariadenie a po osvedčení plánuje nákup ďalších.

Občania a poslanci mesta viackrát pripomienkovali listami znečistené plochy, predovšetkým živé ploty. Zakúpenie fúkača lístia je preto efektívnym krokom pre zlepšenie údržby chodníkov a parkov. Očista bude vykonávaná pravidelne. Doteraz bola vykonávaná len sporadicky, respektíve na niektorých miestach vôbec. V niektorých živých plotoch sa nachádzal odpad viacero rokov a tento krok bol nevyhnutným opatrením na zlepšienie súčasného stavu.

Fúkač lístia je vybavený benzínovým motorom s objemom 75cm3. Na obsluhu sa nevyžaduje žiadne špeciálne školenie. Obsluhujúci pracovník môže vďaka rôznej rýchlosti odfukovať nečistoty smerom k zbernému vozidlu. Výhodou je, že zariadenie má vysoký výkon a umožňuje prečistiť aj ťažko prístupné miesta. Pracovníci služieb tak dokážu rýchlejšie a lepšie vyčistiť danú oblasť a nebudú už používať hrable.

Podľa posla Petra Kašubu môžu občania očakávať, že budú vyčistené všetky časti mesta.

"Začína sa ale predovšetkým v centre a blízkom okolí. Spoločnosť Brantner Fatra nad kúpou tohto zariadenia uvažovala už dlhšiu dobu. Po osvedčení sa určite plánuje nákup viacerých zariadení. Všetkým ide predovšetkým o to, aby bolo mesto a jeho okolie čisté. Čistenie fukármi sa bude robiť pravidelne počas jarnej a jesennej údržby."

Čistenie chodníkov bude v Martine efektívnejšie.


Reklama

príbuzné témy

Reklama