Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň radosti 2013 zapojil deti do rozprávkového príbehu

Autor: Deň radosti 2013 zapojil deti do rozprávkového príbehu
Foto: Deň radosti 2013 zapojil deti do rozprávkového príbehu
Uverejnené: 12. jún 2013

Deň radosti, náš deň detí, predstavoval pre všetkých neopakovateľný zážitok. Hoc na prvýkrát nám to nedoprialo počasie, keďže na pôvodný, prvý plánovaný termín lialo ako z krhly :)

Prípraviť podujatie nebolo jednoduché, ale víťazoslávny deň našej premiéry stál za tú všetku námahu a úsilie, ktoré sme do toho vložili. Zámerom podujatia bolo ukázať deťom stredovek spojený s rozprávkovým príbehom. V pripravenej scénke sme predviedli slabosť kráľov a krutosť zlých drakov, no deti samotné sme naviedli na cestu hrdinstva.

Utvorili sa skupiny, v ktorých mladí nebojácni hrdinovia oslobodzovali princeznú. Nechceli sme im ukázať cestu jednotlivcov, ale cestu skupiny, v ktorej vždy dokážu viac a tým sme mohli poukázať na silu a dôležitosť priateľstva - všetko čo budú robiť v budúcnosti bude ľahšie s priateľmi. Deti teda prekonávali rôzne disciplíny po skupinách a tie sa pomenovali po rôznych rytierskych rádoch. Každý rád mal svoj štít a erb. Bol tu aj kráľ nesúci Artušov erb.

Deti prešli ôsmimi stanovišťami a na konci odplašením draka zachránili princeznú. Úlohy, ktoré museli zdolať, boli niekedy záludné i fyzicky náročné. Šerm, ostrostreľba, brodenie sa močiarom, naplnenie deravej nádoby alebo hod loptičkou, to všetko ich čakalo na ceste k drakovi. Víťazom sa stal rád Havrana alebo rod Mateja Korvína a rád fénixa alias rod cisára Augustína. A hoc tu boli aj rády, ktoré nevyhrali, stali sa významnou súčasťou záchrany princeznej. Bol to rád Zlatistého mesiaca, alebo inak rod Osmanského sultána (Turci) a rád Draka, čiže rod Drakobijcu.

Deň detí s krycím názvom Deň radosti sa vydaril a ja ako kráľ môžem byť hrdý, že som našiel takých hrdinských princov, princezné, rytierov, zbrojnošov a pážat.

Autor: Michal Hrabovský, foto Dominika Mužilová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama