Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Z triatlonu v Ďanovej vzíde aj nový majster Slovenska

Autor: Z triatlonu v Ďanovej vzíde aj nový majster Slovenska
Foto: Z triatlonu v Ďanovej vzíde aj nový majster Slovenska
Uverejnené: 16. jún 2013

V obci Ďanová v okrese Martin sa v sobotu 29. júna prvým štartom žien o 9.00 h začne už XI. ročník Turčianskeho amatérskeho triatlonu (T.A.T.). Bude sa tu bojovať aj o titul majstra Slovenska v elitnej kategórii mužov a žien v olympijskom triatlone. Pre menej výkonných nadšencov je pripravená súťaž v kategórii šprint s polovičnými traťami.

Elitnú kategóriu  čaká 1,5 km plávania, 40 km na bicykli a 10 km behu. V kategórii šprint triatlon si súťažiaci odplávajú 750 m, na bicykli odjazdia 20 km a na záver odbehnú 5 km. „Po vlaňajšej skúsenosti ponechávame olympijský triatlon bezhákový, teda odstupy medzi pretekármi na bicykli musia byť aspoň 10 m. V kategórii šprint sa pôjde klasicky, teda hákovanie je povolené,“ spresnil organizátor T.A.T. Daniel Konečný. Ako dodal, Turčiansky amatérsky triatlon je príležitosťou otestovať si kondíciu v konkurencii ostatných športovcov a zároveň získať motiváciu na zlepšovanie výkonnosti.

Oproti začiatkom T.A.T. sme niečo pomenili, napríklad prvé roky sa plávalo v bazéne v Martine, pretekári bicyklovali do Blatnice a v Gaderskej doline behali. Triatlon by sa však mal plávať na otvorenej vode, našli sme teda rybník v Ďanovej a tam sme pripravili aj ostatné trate,“ dodal Daniel Konečný. Organizátori očakávajú pretekárov z celého Slovenska, aj zo zahraničia. Začiatok pretekov je v sobotu ráno o deviatej, pretekári si môžu prísť pozrieť trať už večer pred triatlonom.

Viac info na: http://www.tatriatlon.sk/

Autor: Daniel Konečný, foto z TAT 2012 - Braňo Konečný © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama