Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Matica slovenská organizuje Medzinárodný letný tábor

Autor: Matica slovenská organizuje Medzinárodný letný tábor
Foto: Matica slovenská organizuje Medzinárodný letný tábor
Uverejnené: 19. jún 2013

Matica slovenská organizuje aj v tomto roku prázdninový tábor. Je to mu už po 22-krát. Centrom diania sa stane opäť  čarokrásne prostredie Školy v prírode DETSKÝ RAJ v Tatranskej Lesnej.  Letný tábor určený pre deti vo veku 7 – 16 rokov si osvojil štatút medzinárodný, nakoľko sa ho pravidelne zúčastňujú aj deti našich zahraničných krajanov.

Tábor sa uskutoční počas dvoch týždňov od 30. 6. 2013 do 14. 7. 2013. Pre deti je pripravený pestrý a zaujímavý program, orientovaný na športové, poznávacie a záujmovo umelecké aktivity (turistika, spoznávanie krás blízkeho i vzdialenejšieho okolia, návšteva kultúrnych pamiatok, spoznávanie tradícií a zvykov, športové turnaje, prehliadka talentov, súťaže a pod.). K najväčším lákadlám dvojtýždňového pobytu bude patriť návšteva Košíc - Európskeho hlavného mesta kultúry 2013, turistický výlet na Hrebienok, k Vodopádom Studeného potoka, či návšteva Staroľubovnianskeho hradu s historickým vojenským táborom a skanzenom.

Deti sa tiež budú môcť aktívne zapojiť do projektu Dajme veciam druhú šancu a atraktívny program obohatí aj návšteva profesionálneho kúzelníka a majstra v pantomíme. Naplánovaná je aj návšteva aquaparku Aquacity v Poprade a veľa ďalších zaujímavých atrakcií (súťaže Detský raj má talent, Milujem Slovensko či táborové olympijské hry). Pobyt v tábore je dvojtýždňový – výška poplatku 210 €. Je možné sa prihlásiť aj na týždeň, pričom výška poplatku na jeden týždeň je 105 €. V cene pobytu je ubytovanie (v murovanej a podľa potreby aj vykurovanej budove Školy v prírode), stravovanie (6x denne), pitný režim, celodenný dozor, športové vybavenie, materiál na tvorivé dielne a doprava počas celodenných výletov.

Matica slovenská ako najstaršia národná inštitúcia si kladie za cieľ pestovať v mládeži túžbu po poznávaní národných dejín, kultúry a vzťahu k národným tradíciám, pričom napomáha ich rozvoju. Aj medzinárodný Letný tábor je jednou z príležitostí k tomu ako napomôcť vytváraniu podmienok pre všestranné rozvíjanie práve podporou záujmov a záľub našej najmladšej generácie.  Cieľom Letného tábora je aj rozvoj kognitívnych schopností a tiež  rozvoj sociálnych kontaktov, ktoré sú pre formovanie dnešnej mládeže nesmierne dôležitými.

Viac informácii ako aj prihlášku do tábora nájdete na www.matica.sk

Autor: Mgr. Eva Lacová, marketing MS © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama