Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Najzaujímavejšie fotografie z Turca nájdete v Pasáži

Autor: Najzaujímavejšie fotografie z Turca nájdete v Pasáži
Foto: Najzaujímavejšie fotografie z Turca nájdete v Pasáži
Uverejnené: 23. jún 2013

Prvý ročník výstavy Fotopasáž priniesol zaujímavé diela amatérskych i profesionálnych fotografov z Turca. Vernisáže sa zúčastnili aj delegácie z partnerských miest, ktoré boli v Martine na návšteve.

"Spolupráca s partnerskými mestami je skvelá príležitosť, aby sme tieto dni využili na plánovanie ďalšej spolupráce, výmenu skúseností, či vyhodnotili niektorý z projektov, ktoré sme v uplynulom období realizovali. Spolupráca s každým mestom je špecifická a orientuje sa na konkrétnu oblasť ako napríklad sociálnu s mestom Gotha, verejného poriadku či spolupráce parlamentov mladých s mestom Kalisz, podnikateľských misií s mestom Hoogeveen a podobne. Vďaka týmto partnerstvám sa nám darí získavať v rámci európou financovaných projektov cezhraničnej spolupráce financie, z ktorých sme napríklad vybudovali Chodník zdravia na Severe, či rozhľadne popri turčianskych cyklotrasách. Tento rok budeme delegáciam prezentovať projekt Transparentné mesto, navštívia aj niektoré sociálne zariadenia a je pre nich pripravené aj premietanie premiéry dokumentárneho filmu o Bukovinských Slovákoch. Zvláštnosťou však bude podpis zmluvy s ďalším partnerským mestom Békešskou Čabou. Samozrejme k pracovnej stránke patrí aj možnosť vyžitia počas programu organizovaného pre verejnosť," uviedol primátor Andrej Hrnčiar.

Na podujatí sa prezentovali víťazné fotografie z akcie Fotomaratón, ktoré organizovalo Turčianske kultúrne stredisko v marci. Fotomaratón nebol súťažou profesionálov, zišli sa tu začiatočníci aj pokročilí. Nehodnotila sa obrazová kvalita fotografie ale dodržanie témy a celkový umelecký dojem a technika. Zaujímavosťou, ktorá celému fotomaratónu dodala prvky dynamiky, bol fakt, že témy boli až do štartu súťaže tajné. Dvadsiatka fotografov sa preto niečo po desiatej hodine v sobotu rozpŕchla po meste, aby získala tie najkreatívnejšie a najautentickejšie zábery na témy ako detail, zátišie, interiér, ulica, pamiatka a park.

Fotografia z výstavy, autor Igor Pĺž

Ďalšou témou výstavy Fotopasáž sú archívne fotografie zo starého Martina a nemenej zaujímavou treťou témou sú zaujímavé zábery zo súčasnosti mesta i regiónu. Výstava trvá od 24. júna do 28. júna v priestoroch Pasáže v Martine (prízemie aj poschodie - balkón).

 

Autor: Matej Bórik, Mesto Martin, Turčianske kultúrne stredisko © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama