Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Kino v Turčianskych Tepliciach už premieta digitálne

Autor: Kino v Turčianskych Tepliciach už premieta digitálne
Foto: Kino v Turčianskych Tepliciach už premieta digitálne
Uverejnené: 26. jún 2013

Vo štvrtok 20. júna sa kino Turiec v Turčianskych Tepliciach, ktoré bolo niekoľko mesiacov zatvorené z dôvodu digitalizácie, opäť otvorilo pre verejnosť. Cieľom projektu „Digitálne kino pre digitálne mesto“ bolo zdigitalizovať obrazové a zvukové technológie v kine Turiec, aby tak mohla byť zachovaná jeho prevádzka.

Mesto Turčianske Teplice digitalizáciu kina Turiec uskutočnilo vďaka dotácii z Audiovizuálneho fondu, ktorý radnici pridelilfinancie vo výške 32 000 € na nákup projektora, servera a univerzálnej vstupnej jednotky. Zvyšné náklady vo výške viac ako 97 000 € mesto uhradí z vlastného rozpočtu. Spočiatku bude kino Turiec premietať filmy v utorok, stredu, sobotu a v nedeľu. „V prípade zvýšeného záujmu sme pripravení vyhovieť požiadavkám návštevníkov a flexibilne zmeniť vysielacie dni,“ hovorí P. Prokša.

Mesto spustilo aj vlastnú internetovú stránku kina www.kinoturiec.sk, na ktorej budú diváci môcť nájsť informácie o aktuálnej filmovej ponuke a plánovaných premiérach. Priamo z tejto stránky je možné lístky do kina objednať, zaplatiť alebo aj vytlačiť. Slávnostné otvorenie kina sa uskutočnilo za prítomnosti zástupcov mesta, ale i riaditeľa Audiovizuálneho fondu Martina Šmatláka a generálneho riaditeľa spoločnosti Dcinex Miloša Toureka, ktorá samotnú digitalizáciu previedla.

 

Autor: Mgr. Anna Weissová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama