Objatia zadarmo rozdávali po prvýkrát aj v Martine

Autor: Objatia zadarmo rozdávali po prvýkrát aj v Martine
Foto: Objatia zadarmo rozdávali po prvýkrát aj v Martine
Uverejnené: 30. jún 2013

Členovia Mládežníckeho parlamentu v Martine zorganizovali 26. júna v meste Deň objatí. Hug Day, ako sa celosvetovo volá táto iniciatíva, sa konal na námestí a v Obchodnom centre Tulip. Aj napriek oblačnému, mierne daždivému počasiu, sa akcia vydarila a v Martine bolo rozdaných mnoho úprimných objatí.

26. júna 2013 sa celkom v pätnástich mestách vydali do ulíc dobrovoľníci, aby svojim objatím pomohli vytvoriť úsmev na tvári. Mládežnícky parlament mesta Martin sa ako spoluorganizátor pripojil do tejto iniciatívy, ktorú na Slovensku organizuje portál Student24.sk. Heslom kampane bolo "Rozdávame radosť objatím".

Mnoho mladých ľudí, v skupinách i samostatne, sa s úsmevom prechádzalo v Tulipe a pešou zónou v Martine držiac v rukách transparenty, ktoré upozorňovali na objatia zadarmo. Aj keď boli niektorí okoloidúci spočiatku neistí, zvedavosť a záujem o túto nevšednú ochotu a pomoc zvíťazila. Ľudia sa objali bez ohľadu na vek a bez toho, aby sa vôbec medzi sebou poznali. Následne sa časť študentov presunula aj do nemocnice, detských domovov i na mestský úrad.


 

Autor: Matej Bórik, Brigita Skopaite © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama