Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

SĽUK predviedol na Divadelnom námestí strhujúci príbeh

Autor: SĽUK predviedol na Divadelnom námestí strhujúci príbeh
Foto: SĽUK predviedol na Divadelnom námestí strhujúci príbeh
Uverejnené: 02. júl 2013

Divadelný festival Dotyky a spojenia 2013 priniesol do Martina opäť tie najlepšie predstavenia a dramatické umenie. V piatok 29. júna večer sa na Divadelnom námestí odohral veľkolepý dramatický príbeh Tanec medzi črepinami.

Komorné predstavenie, ktoré vzniklo v roku 2006, sa stalo základom pre vznik filmu a mimoriadne vydareného javiskového vystúpenia. Účinkujúci Marek Ťapák a tanečný súbor SĽUK spolu s projekciou z filmu Tanec medzi črepinami a zábermi slovenskej prírody od Pavla Barabáša priniesli na zaplnené Divadelné námestie v Martine obrovskú dávku energie.

"Tanec medzi črepinami je bilancovaním muža v zrelom veku, ktorý znovu prežíva významné okamihy svojho života, zhmotňuje si svoje sny a predstavy. Krehkosť lásky, sila túžby, bolesť odvrhnutia, horkosť i krása poznania, aj nerovný boj so smrťou i sebou samým lomcujú hlavným hrdinom. Silné emócie sú pretavené do temperamentných i poetických tanečných obrazov, " píše o predstavení súbor SĽUK a my len dodávame, že ich vystúpenie bolo skutočnou ukážkou choreografického majstrovstva. Najbližšie sa SĽUK predstaví vo Východnej na folklórnom festivale, ktorý sa bude konať 04. - 07. júla 2013.

Tanec medzi črepinami - upútavka

httpv://youtu.be/29aUNZm7xPM


Autor: Matej Bórik, foto Brigita Skopaite © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama