Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Jazz-rockový večer v Tulipe

Autor: Jazz-rockový večer v Tulipe
Foto: Jazz-rockový večer v Tulipe
Uverejnené: 05. júl 2013

Letný Kinematograf v Tulipe priniesol vo štvrtok 04. júla film Rolling Stones – Shine a Light a dnes pokračuje opäť perfektným dielom The Doors – When You´re Strange. Priestor pred pizzériou Benvenuto oživila kapela Darkness Positive Quintet, piatok večer bude patriť Labužníkom z Mošoviec.

Film, ktorý mohli diváci zhliadnuť vo štvrtok, Rolling Stones – Shine a Light (r. M. Scorsese, USA, 2008, 117min.) sa radí medzi zaujímavý dokument o živote kapely. Nie je však celkom tradičným dokumentom. Dej zachytáva záznam z koncertu v Beacon Theatre v New Yorku, ktorý dopĺňajú zábery zo zákulisia i archívne rozhovory. Martin Scorsese získal svojho prvého režisérskeho Oscara až vlani, napriek tomu, že už dávno predtým nakrútil filmy ako Taxikár, Zúriaci býk či Posledné pokušenie Krista. Americká filmová akadémia ho ocenila za kriminálku Na druhej strane. Všetko sú to hrané projekty, ale Scorsese má na konte aj zopár hudobných dokumentov. Vrátane tohto pohľadu na najväčšiu rock'n'rollovú kapelu – legendárnych RollingStones, muzikantov, ktorí sú spolu viac ako 45 rokov.

Darkness Positive Quintet je mladá jazzová formácia piatich hudobníkov z Martina a Žiliny, založená v auguste 2012. Ich repertoár je zložený zo známych jazzových tém a prechádza mnohými obdobiami.

Piatkový film v Tulipe s legendárnymi The Doors

The Doors – When You´re Strange (r. T. DiCillo, USA, 2010, 86min.), prvý celovečerný dokumentárny film o hudobnej skupine The Doors. Tvorcovia v ňom odkrývajú dosiaľ nezverejnené zábery slávnej štvorčlennej rockovej kapely. Film stavia na záberoch nakrútených v rokoch 1966–1971, teda od vzniku kapely až do smrti Jima Morrisona. Komentár nahovoril Johnny Depp.

Program festivalu

 

Autor: Matej Bórik, OC Tulip © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama