Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dobrovoľné hasičky z Blažoviec postupujú na majstrovstvá Slovenska

Autor: Dobrovoľné hasičky z Blažoviec postupujú na majstrovstvá Slovenska
Foto: Dobrovoľné hasičky z Blažoviec postupujú na majstrovstvá Slovenska
Uverejnené: 09. júl 2013

Členky DHZ Blažovce od začiatku roka tvrdo pracovali na tom, aby dosiahli na tie najlepšie pozície. Čo sa zdalo najskôr ako sen, postupne sa stáva skutočnosťou. 29. júna 2013 sa v Krásne nad Kysucou konala krajská súťaž, v ktorej získali prvé miesto a postúpili na Majstrovstvá Slovenskej republiky. Príbeh DHZ Blažovce a doterajšie úspechy za rok 2013 prerozprávala Janka Šimonidesová.

Odkedy sme súťažili ako tím, snívali sme o tom, že raz to v hasičskom športe dotiahneme ďaleko. Aspoň trošku sa priblížiť k stupni víťazov a okúsiť ako chutí sláva a šťastie. Z minulej sezóny nám však už víťazstvá nestačili. Stále sme akoby neboli so sebou dostatočne spokojné. Aj keď sme mali za sebou úspešnú sezónu, vedeli sme, že vždy sa musíme zdokonaľovať. Stále v nás horel jeden nesplnený sen - účasť na Majstrovstvách Slovenskej republiky.

 

Už od začiatku roka 2013, pokým nezačala sezóna súťaží, sme na sebe tvrdo pracovali. Vedeli sme, že úspech z neba nespadne a musíme preň aj niečo urobiť. Hasičský zbor nám prenajal telocvičňu, kde sme poctivo trénovali a vylepšovali si kondíciu. Tréningy tu trvali niekoľko týždňov, kým sa nezlepšilo počasie a dovolilo nám presunúť sa von. Na rad prišli požiarne útoky i štafeta. Pred začiatkom sezóny sme sa prihlásili do THL (Turčianskej hasičskej ligy) a prišli prvé súťaže, úspechy aj neopísateľná radosť.

8.6.2013 nás však čakala okresná súťaž. Všetci boli plní nervozity, pretože tento rok je postupový a kto vyhrá na okresnom kole, postupuje na kraj. Tejto súťaže sme sa zúčastnili ako „dorastenky“ a náš tvrdý tréning nám priniesol víťazstvo. Vtedy sme však nevedeli, že strach a nervy budú aj väčšie. 29.6.2013 prišla krajská súťaž v Krásne nad Kysucou. Po príchode nasledovala technická kontrolu náradia. Prvé nervy - krátke hadice! Dve z hadíc nespĺňali predpísané rozmery, preto sme si ich museli požičať.

 

Hneď na prvom útoku sme pohoreli, nevyšiel nám podľa predstáv. Možno to boli nervy, roztrasené ruky či strach, každopádne tento prvý nevydarený útok nás podstatne zneistil. Druhý útok bol excelentný! Nik z nás nedúfal, že dopadne až tak dobre. Zďaleka sme nemali vyhraté, čakala nás štafeta, kde rozhodovala každá stotina i krok.

A tak aj bolo. Po odbehnutí druhého pokusu štafety sme sa dozvedeli smutnú správu. Tréner nám oznámil neoficiálne výsledky: „baby je mi to ľúto, ale druhé družstvo vás predbehlo o 11 stotín, mrzí ma to, ale postup na majstrovstvá Slovenska ste nezískali a ste druhé,“ vtedy ani jedna z nás nepovedala ani slovo... Na tvárach sa objavil smútok a slzy sa tlačili do očí. Už sme ani nemali chuť zostať na súťaži. Chceli sme ísť domov a snažiť sa zabudnúť na to, ako sme z rúk stratili šancu dostať sa na majstrovstvá. Asi po polhodine nás tréner zavolal k autu. Dúfali sme, že už pôjdeme domov. Tam však, prekvapujúco, ležali dve fľaše šampanského a jahody.

Mali sme sklonené tváre a on nám začal prehovárať do duše. Nastalo ticho a vtedy dodal: „baby ako sa viete radovať, keď ste druhé?“. Hlavy dole a smutné tváre. A zrazu dodal: „ako sa viete radovať, keď ste prvé?“ Bol to okamih, na ktorý nikdy nezabudnem. Výkriky radosti, objatia a slzy šťastia. Získali sme postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať v auguste v Skalici. Kedysi sme o niečom podobnom len snívali a náš sen stal skutočnosťou. Držte nám palce na majstrovstvách. Ďakujem všetkým, ktorý pomohli môj tím dotiahnuť až tam kde sme traz. Či už hasičkám z družstva alebo výboru. Nie sme len tím, sme rodina.

DHZ Blažovce dorastenky - Krajské kolo 29.6.2013

httpv://youtu.be/BH8OPCNY9Jo

Autor: Janka Šimonidesová, členka DHZ Blažovce © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama