Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinská letná detská univerzita privítala 59 mladých študentov

Autor: Martinská letná detská univerzita privítala 59 mladých študentov
Foto: Martinská letná detská univerzita privítala 59 mladých študentov
Uverejnené: 11. júl 2013

Centrum voľného času KAMARÁT a Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine otvorili v pondelok 08. júla 2013 pre deti Martinskú detskú letnú univerzitu, päťdňové podujatie plné zaujímavých prednášok a kreatívnych workshopov. Program uzatvorí 12. júla slávnostná promócia, kde získajú žiaci tituly Bakalárček a Magisterček. Medzi prednášajúcimi sú odborníci z univerzity, Róbert Dúbravec, hlavný architekt mesta Martin, Ing. Mária Kubišová, riaditeľka združenia K.A.B.A. Slovensko a ďalší zaujímaví hostia.

Organizátori pripravili kreatívny a bohatý program, okrem prednášok zavítali deti do Múzea slovenskej dediny na skupinové workshopy, zaujali ich aj ukážky policajnej a záchranárskej techniky. Malí študenti navštívili tiež antikvariát Mädokýš, ktorým ich previedol Ján Cíger.

Pondelok, 8. júla sa Martinská letná detská univerzita otvorila slávnostnou imatrikuláciou, počas ktorej deti zložili sľub, ktorým boli prijaté za študentov. Poobede nasledovala prednáška o meste Martin, kde sa Mgr. Jozef Petráš podelil s deťmi o zaujímavé informácie o tvorbe projektu transparentného mesta. Záver prvého dňa ukončil dynamický tanečný workshop.

Na druhý deň sa deťom predstavila Prof. MUDr. Andrea Čalkovská, PhD s prednáškou "Ako vnímame svet zmyslami" a Doc. MUDr. Ingrid Tonhajzerová, PhD. s rovnako zaujímavou témou "Tajomstvo mozgu". 10. júl začal prednáškou o urbanizme, kde Mgr.art. Róbert DÚBRAVEC, hlavný architekt mesta Martin, vysvetlil v téme "Genius loci a vízia rozvoja mesta" systém rozvoja mestskej architektúry, následne sa deti presunuli do Múzea slovenskej dediny, kde ich už čakali záchranárske aj policajné zložky, aby im predviedli svoju techniku.

Výstava prác malých študentov na plote antikvaritátu

Tanečná súťaž, workshopy i prednášky pokračovali aj vo štvrtok. Prof. MUDr. Kamil Javorka, DrSc. otvoril deň prednáškou "Signály srdca" a Ing. Mária Kubišová, riaditeľka zduženia K.A.B.A. Slovensko, prezradila študentom viac o motivácii a úspechu.

V piatok čakala deti návšteva Slovenskej národnej knižnice a následne aj Národného cintorína, kde spoznali miesta posledného odpočinku známych národných osobností.

Podujatie zakončila Slávnostná promócia spojená s odovzdávaním diplomov s titulmi Bakalárček a Magisterček. O pohodlie a bezpečnosť detí sa počas celého programu starali stážisti z Anglicka, ktorí prišli na Slovensko prostredníctvom projektu Leonardo Da Vinci, vďaka organizácii K.A.B.A. Slovensko.

Autor: Matej Bórik, foto Brigita Skopaite, CVČ Kamarát © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama