Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na krajskom kole AMFO 2013 uspel aj Martinčan

Autor: Na krajskom kole AMFO 2013 uspel aj Martinčan
Foto: Na krajskom kole AMFO 2013 uspel aj Martinčan
Uverejnené: 15. júl 2013

Do krajskej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby AMFO 2013 postúpilo 282 fotografií od 90 autorov z piatich regiónov Žilinského kraja. AMFO je najstaršia a rozsahom najväčšia celoštátna súťažná prehliadka, jediná svojho druhu na Slovensku.

Hlavným poslaním súťaže je vytvoriť podmienky pre porovnanie a zhodnotenie výsledkov súčasnej amatérskej fotografickej  tvorby a verejnou prezentáciou súťažných prác na výstavách motivovať záujem verejnosti o fotografie rôzneho tematického, žánrového zamerania, formálneho a technického spracovania. Na krajskom kole sa stretlo množstvo autorov z rôznych miest regiónu. Porota, na čele s Mgr. Helenou Šiškovou z Martina a členmi Mgr. Miroslavom Černým z Košíc a Vladom Bačom zo Žiliny, nemala rozhodovanie jednoduché.

Prvé miesto v kategórii nad 21 rokov - Farebná fotografia, získal Radim Ziman z Martina (vyššie) s fotografiou "V pohybe I". Čiernobielou fotografiou "Telo, svetlo a tieň 1, 2" zaujala Veronika Jurčíková z Ružomberka, ktorá súťažila v kategórii od 16 do 21 rokov. Výhercov a kategórií však bolo oveľa viac, kompletný zoznam umiestnení si môžete stiahnuť z nasledujúceho odkazu. Fotografom prajeme dobré svetlo a veľa inšpirácie.

 

Autor: Anna Lovritšová - KKS Žilina, foto: ŽSK © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama