Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Valčou zazneli folklórne melódie

Autor: Valčou zazneli folklórne melódie
Foto: Valčou zazneli folklórne melódie
Uverejnené: 23. júl 2013

Obec Valča, Miestny odbor Matice slovenskej vo Valči, Dom Matice slovenskej v Žiline a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK pripravili II. ročník regionálnej prehliadky matičných súborov - „Valčianske melódie“.

Valčianske melódie sa uskutočnili dňa 20. júla 2013 od 15:00 hod. v športovom areáli Dielec vo Valči. V programe vystúpili súbory Severanka, Priekopčanka, Sučianka, DS Seniori Žabokreky a domáci súbor Valčan.

 

Počas programu starosta obce Ing. Štefan Paľo vyzval všetkých zúčastnených, aby sa premiestnili na športové ihrisko Dielec, kde sa v spolupráci s TJ uskutočnilo slávnostné uvítanie hostí a následné pripomenutie si sedemdesiatročnice organizovaného športu – predovšetkým valčianskeho futbalu. Speváci zo všetkých spevokolov spoločne zaspievali športovcom známu slovenskú pieseň „Slovenské mamičky“.

Členovia jednotlivých speváckych súborov spríjemnili sobotňajšie popoludnie na Dielci všetkým návštevníkom bez rozdielu: tým športuchtivým i tým, ktorí si prišli zaspievať. Do programu prispeli heligonkári a hudobná skupina Nektár.

 

Autor: Mgr. Monika Ondrušová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama