Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Obyvatelia Žilinského kraja môžu navrhnúť významné osobnosti na ocenenie

Autor: Obyvatelia Žilinského kraja môžu navrhnúť významné osobnosti na ocenenie
Foto: Obyvatelia Žilinského kraja môžu navrhnúť významné osobnosti na ocenenie
Uverejnené: 07. august 2013

Žilina 7. augusta (TASR) – Vedenie Žilinského samosprávneho kraja vyhlásilo už tretí rok po sebe výročné oceňovanie výnimočných osobností. Obyvatelia severozápadného Slovenska môžu navrhovať významných predstaviteľov v najrôznejších oblastiach života.

Je to česť oceniť osobnosti, ktoré sa zaslúžili o dobré meno našej župy doma i za hranicami Slovenska. Vyzývam preto všetkých jej obyvateľov, aby nám do konca augusta poslali svoje návrhy. Rozhodne si majú z koho vyberať, lebo medzi nami žije mnoho ľudí zasluhujúcich si obdiv a ocenenie,“ konštatoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

 

Súčasťou odôvodneného návrhu musí byť charakteristika zásluh navrhovanej osobnosti a jej súhlas s nomináciou. Udelenie Ceny ŽSK, pamätnej plakety či Litteras Memoriales je v kompetencii predsedu ŽSK na základe návrhov občanov, poslancov ŽSK, občianskych združení, vedeckých a umeleckých inštitúcií. V rozsiahlom zozname ocenených osobností ŽSK z uplynulých rokov sú napríklad profesionálny cyklista Peter Sagan, pedagóg a ochranár Ján Pagáč či dirigent a vedúci detského speváckeho zboru Zlatoň Babík. Ocenenie neminulo ani scenáristu Jozefa Cillera, džudistu a trénera Jána Peteju, lekárov Igora Čombora a Karola Chrenka.

 

Autor: TASR, foto Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama