V chatovej oblasti vo Vrútkach horelo, nikto sa nezranil

Autor: V chatovej oblasti vo Vrútkach horelo, nikto sa nezranil
Foto: V chatovej oblasti vo Vrútkach horelo, nikto sa nezranil
Uverejnené: 15. august 2013

Dňa 14. 8. 2013 tesne po 23:00 hod. bolo na operačné stredisko KR HaZZ v Žiline ohlásené, že v chatovej oblasti vo Vrútkach horia dve chaty. K požiaru boli vyslaní 6 hasiči z hasičskej stanice v Martine s 2 ks hasičskej techniky. Hasiči po príjazde na miesto udalosti zistili, že sa jedná o požiar dvoch chát, ktoré sú od seba cez les vzdialené cca 150 m.

Jedna chata bola v plameňoch celá, druhá bola zasiahnutá iba čiastočne. Požiar sa v tej dobe už začínal rozširovať na okolité stromy. Na zásahu sa zúčastnili aj členovia obecných hasičských zborov Sučany a Priekopa. Zasahujúcich hasičov a techniku bolo potrebné rozdeliť do dvoch skupín, pričom jedni hasili požiar jednej chaty, druhí požiar druhej chaty. Vodu do cisterien dopĺňali kyvadlovou dopravou členovia obecných hasičských zborov. Na chate, ktorá bola požiarom zasiahnutá iba čiastočne, sa podarilo hasičom zastaviť šírenie plameňa do prízemia, v ktorom ostalo uchránené celé zariadenie.

Počas hasenia požiaru tejto chaty bolo potrebné aj rozoberať strešnú krytinu

Požiar jednej chaty bol zlikvidovaný o 01:22 hod., požiar druhej chaty bol uhasený o 02:03 hod. Na uhasenie požiarov obidvoch chát sa spotrebovalo 40 000 litrov vody. Pri požiari nebola žiadna osoba usmrtená, ani zranená. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

 

Autor: HaZZ © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama