Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinský závod VW SK vyrobil 300-miliónty komponent

Autor: Martinský závod VW SK vyrobil 300-miliónty komponent
Foto: Martinský závod VW SK vyrobil 300-miliónty komponent
Uverejnené: 15. august 2013

 Martin 15. augusta (TASR) - Martinský závod spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobil už 300-miliónty komponent. Jubilejným sa stalo teleso diferenciálu, ktoré sa v bratislavskom závode VW SK montuje do prevodoviek vozidiel značiek Volkswagen, Audi, SEAT a ŠKODA.

Vyrobiť 200 miliónov komponentov nám trvalo od založenia závodu v roku 2000 celých 10 rokov. Ďalších 100 miliónov sme dokázali vyrobiť za tri roky. Tento míľnik sme dosiahli nielen vďaka novým technológiám, ale aj pre nasadenie a angažovanosť nášho tímu," uviedol vedúci martinského závodu VW SK Werner Landau.

Závod s viac ako 800 zamestnancami patrí k najväčším zamestnávateľom v turčianskom regióne. Jeho produkčné portfólio pozostáva z výroby komponentov pre podvozky, ako sú brzdové kotúče, brzdové bubny, náboje a závesy kolies. Druhou hlavnou časťou produkcie sú komponenty pre prevodovky ako telesá diferenciálu, synchrónne krúžky, prírubové hriadele, kužeľové krúžky, hnacie a duté hriadele a kryty prevodoviek. Tie sa montujú do automatických aj mechanických prevodoviek s priečnym alebo pozdĺžnym uložením. Komponenty sa v Martine vyrábajú pre vozidlá značiek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA a Porsche.

V roku 2012 vyrobil martinský závod 28,85 milióna komponentov. Viac ako 93 % produkcie smeruje na export. Približne 7 % martinskej produkcie, ktorú tvoria prírubové hriadele, synchrónne krúžky a telesá diferenciálu, sa v bratislavskom závode VW SK montuje do 27 typov prevodoviek. TASR informoval hovorca spoločnosti VW SK Vladimír Machalík.

 

Autor: TASR, foto Volkswagen © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama