Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vláda berie, mesto Turčianske Teplice ľuďom dáva.

Autor: Vláda berie, mesto Turčianske Teplice ľuďom dáva.
Foto: Vláda berie, mesto Turčianske Teplice ľuďom dáva.
Uverejnené: 19. november 2012

Mesto Turčianske Teplice začalo rozdávať od novembra svojim občanom už piatykrát poukážky mesta. Uchádzať sa o ne môže každý Tepličan, ktorý do konca tohto kalendárneho roka dovŕši osemnásť rokov a nemá žiadne podlžnosti voči mestu. V minulom roku mesto navýšilo počet poukážok z desiatich na trinásť poukážok v hodnote jedného eura.

Zavedenie poukážkového systému prinieslo občanom viacero výhod. „Pre ľudí to znamená najmä získanie reálnych peňazí v podobe poukážok, ale tiež slobodu voľby – komu takúto poukážku dajú. Týmto spôsobom obyvatelia získajú späť časť peňazí, ktoré platia mestu formou daní a poplatkov,“  hovorí primátor Michal Sygút. Radnica od fyzických osôb celkovo za rok 2012 vyberie na miestnych daniach 75 078 €. Z tejto sumy dáva občanom naspäť prostredníctvom poukážok 63 258 €, čo činí 84 %.


Poukážkami môžu občania platiť napríklad v kine Turiec, Galérii M. Galandu, mestskej knižnici, na kúpalisku Vieska, na rôznych kultúrnych podujatiach organizovanými mestom, taktiež môžu nimi zaplatiť aj za opatrovateľské služby,  preventívne vyšetrenia v Centre zdravia v klube dôchodcov a občan môže nimi uhradiť aj čiastku z poplatku za odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu. Od tohto roka mesto zaviedlo aj možnosť platenia poukážkami v miestnych lekárňach. Po úspešnom pilotnom zavadzaní poukážkového systému došlo na októbrovom riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva k prijatiu nového všeobecne záväzného nariadenia, ktoré upravuje celkové fungovanie tohto systému. V neposlednom rade mesto týmto spôsobom motivuje a odmení zodpovedných občanov.

Autor: Anna Weissová


Reklama

príbuzné témy

Reklama