Michalský jarmok v Múzeu slovenskej dediny

Autor: Michalský jarmok v Múzeu slovenskej dediny
Foto: Michalský jarmok v Múzeu slovenskej dediny
Uverejnené: 20. september 2013

Michalský jarmok, ktorý poteší nielen oči, sa už po dvadsiaty tretí raz bude konať v Slovenskom národnom múzeu v Martine – Múzeu slovenskej dediny. Na jarmok plný výrobcov a predajcov tradičných ľudovo-umeleckých výrobkov Vás pozývame 29. septembra 2013 od 10.00 do 16.00 hodiny.

Med, včelie produkty, sušené ovocie, korenie či výrobky od šikovných remeselníkov zaplnia stánky v drevenej dedine. Na jarmoku, ktorý patrí každoročne k najnavštevovanejším podujatiam, sa predstaví množstvo ľudových výrobcov z rôznych častí Slovenska. O príjemnú atmosféru sa postarajú Podhradská muzika a tóny flašinetu. Malých i veľkých návštevníkov poteší bábkové predstavenie Herkules alebo Dobytie pekla. Hra nitrianskeho bábkového divadielka Tyjátr čerpá z gréckej mytológie. V minulosti ju hrali celé generácie kočovných komediantov a bábkarov. Divadlo svoje predstavenia odohrá o 11.00 a 14.00 hodine.

 

V dobovom fotoateliéri sa budú môcť návštevníci odfotiť v ľudovom odeve

Súčasťou programu bude aj miniburza s ponukou starožitností a kníh. Dobové vojenské uniformy predvedú členovia Klubu vojenskej histórie Bojovník pri Posádkovom klube Martin. Atmosféru tradičného jarmoku spestrí ponuka varenej kukurice, medoviny, kotlíkového guláša a jedál slovenskej kuchyne v krčme z Oravskej Polhory. O 13.30 sa uskutoční rímskokatolícka svätá omša v kostole z Rudna. Podujatie je realizované s finančnou podporou mesta Martin.

 

Autor: SNM © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama