Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deťom predviedli záchranu života aj zadržanie páchateľov

Autor: Deťom predviedli záchranu života aj zadržanie páchateľov
Foto: Deťom predviedli záchranu života aj zadržanie páchateľov
Uverejnené: 23. september 2013

Pešia zóna vo Vrútkach pripomínala 23. septembra 2013 scénu podobnú tým v akčných filmoch. SČK Martin tu zorganizoval v rámci Svetového dňa prvej pomoci sprievodné podujatie, tvorené dynamickými ukážkami prvej pomoci pri život ohrozujúcich situáciách ako je bezvedomie, vonkajšie krvácanie či vyprosťovanie osôb z havarovaného auta. Videli sme aj demonštrovanie zásahu služobného psa na vyhľadávanie ukrytej drogy, ktoré bolo predvedené príslušníkom z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých v Sučanoch, nechýbalo zastúpenie ani Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Mestská polícia Vrútky svoju účasť prezentovala ukážkou simulovaného zásahu hliadky voči narušiteľovi verejného poriadku, ktorý kládol aktívny odpor. Bleskové založenie pút v inkriminovanej situácii páchateľovi spacifikovalo nielen jeho nekalý úmysel ale bolo aj tvorcom úsmevu zúčastnených detí z materských a základných škôl mesta Vrútky.

Malí diváci boli odmenení sladkým darčekom, informačnými materiálmi s tématikou prevencie a možnosťou nahliadnuť do služobného vozidla mestskej polície. Napriek jesennému sychravému počasiu vládla na podujatí výborná atmosféra, ktorú si príslušníci polície a bezpečnostných zložiek prídu určite radi vychutnať aj na budúci rok.

 

Autor: MsP Vrúky © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama