Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

T. TEPLICE: Mesto investovalo do kina, bytovky, opravy výtlkov či osvetlenia

Autor: T. TEPLICE: Mesto investovalo do kina, bytovky, opravy výtlkov či osvetlenia
Foto: T. TEPLICE: Mesto investovalo do kina, bytovky, opravy výtlkov či osvetlenia
Uverejnené: 24. september 2013

Mesto Turčianske Teplice v tomto roku zrealizovalo v rámci kapitálových a bežných výdavkov viacero investícií. Najväčšími investičnými projektmi, ktoré boli spolufinancované z mestskej pokladnice, sú digitalizácia kina a odkúpenie bytového domu v Horných Rakovciach, uviedla pre TASR Anna Weissová z oddelenia kultúry, športu a informácií mesta. Kapitálové a bežné výdavky dosiahli k 31. júlu celkom 1.177.690 eur.

Digitalizácia kina mesto stála 99.000 eur, pričom Audiovizuálny fond poskytol na jej realizáciu dotáciu vo výške 32.000 eur. Druhou veľkou investíciou je odkúpenie bytového domu v Horných Rakovciach, kde z vlastných zdrojov radnica vyčlenila približne 156.000 eur. Do 30 rokov sa zaviazala splatiť úver vo výške 762.505 eur, ktorý bol poskytnutý zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Medzi ďalšie investície, uskutočnené v uplynulých mesiacoch, patrí napríklad aj rekonštrukcia verejného osvetlenia v centre mesta vo výške 40.900 eur, ale aj vybudovanie chodníka pre peších na ulici SNP v hodnote viac než 28.000 eur. Asfaltovanie prekopávok a výtlkov miestnych komunikácií zaťažilo mestskú pokladnicu sumou približne 27.000 eur. "Potrebná bola v tomto roku aj rekonštrukcia autobusovej zastávky na ul. Banskej, havarijná oprava strechy na divadelnej sále a administratívnej budove kúpaliska či modernizácia miestneho rozhlasu v Dolnej Štubni," dodala Weissová.

 

Autor: TASR, foto Turčianske Teplice © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama