Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pri prameni Medokýš si už môžete aj opekať, len tak posedieť alebo využiť detské ihrisko

Autor: Pri prameni Medokýš si už môžete aj opekať, len tak posedieť alebo využiť detské ihrisko
Foto: Pri prameni Medokýš si už môžete aj opekať, len tak posedieť alebo využiť detské ihrisko
Uverejnené: 03. október 2013

Drevené móla, ohniská so sedením, lavičky, stojany na bicykle, hojdačky a šmýkačka už slúžia nielen obyvateľom Ľadovne, ale všetkým občanom mesta Martin. V nedeľu 29. septembra si o 14.h nenechalo ujsť slávnostné otvorenie zrekonštruovanej oddychovej zóny Medokýš pár stoviek občanov.

Hry a súťaže pre deti, palacinky, maľovanie na tvár a opekanie pri prameni Medokýš dopĺňali slávnostné otvorenie zrekonštruovanej oddychovej zóny, na ktorú mesto úspešne získalo financie z Nadácie Ekopolis.

 

Peniaze na oddychovú zónu prišli z grantu

V týchto ťažkých časoch sme vďační za každé jedno euro, ktoré získame z mimorozpočtových zdrojov. V tomto prípade mesto úspešne získalo 5600 eur z Nadácie Ekopolis. Tento projekt ukazuje, že rozhodnutie, ktoré sme po mojom nástupe do funkcie prijali ohľadom prerozdeľovania financií do mestských častí funguje a bolo správne. Postupujeme tak, že mesto zo svojho rozpočtu vyčleňuje pre mestské časti určitú sumu podľa počtu obyvateľov a samotní poslanci za mestskú časť už rozhodujú o tom, čo s peniazmi budú robiť. Vítam aktivitu poslancov za mestskú časť Ľadoveň, Jahodníky, Tomčany, že sa rozhodli spolufinancovať tento projekt a že investovali viac ako 5000 eur do skrášlenia tejto zóny. Chcel by som sa poďakovať aj vlastníkom pozemkov, pretože mesto nie je ich majiteľom, za to že nám dovolili skultúrniť tento priestor,“ vyjadril nadšenie primátor mesta Andrej Hrnčiar a zároveň dodal, že po Kolónii Hviezda ide už o druhú mestskú časť, kde podobnú oddychovú zónu s ohniskami otvárali pred tromi rokmi. Čoskoro by tu mal byť odstránený aj hendikep, ktorý má terajší vstup do oddychovej zóny a tým je chýbajúca rampa. „Výbor mestskej časti vyčlení peniaze na dobudovanie postupne zvažujúcej sa rampy, ktorá by tu mala pribudnúť na jar, aby sa k prameňu a do oddychovej zóny dostali aj mamičky s kočíkmi a cyklisti,“ dodal.

Opekačku si už zorganizujete aj pri prameni Medokýš. Symbolický prvý oheň zapálil primátor mesta Andrej Hrnčiar.

Oddychová zóna bola priorita mestskej časti

Povedali sme si, že jednou z priorít je aj rekonštrukcia oddychovej zóny, ktorá bola kedysi naozaj miestom, kde chodili davy Martinčanov nabrať si vodu z Medokýša. Projekt začal v máji, kedy sme spolu s občanmi vyzbierali v Jahodníckych hájoch niekoľko vriec odpadu a potom začala samotná príprava tohto areálu. Verím, že ostane taký pekný aj naďalej, nielen v deň, kedy ho otvárame. Preto sme ako výbor mestkej časti Ľadoveň, Jahodníky, Tomčany ochotne k financiám z grantu z Nadácie Ekopolis Pohoda za mestom, ktorý pokryl väčšiu polovicu - 5600 eur, doplatili ďalších 5200 eur,“ uviedol poslanec za mestskú časť Ľadoveň, Jahodníky, Tomčany Imrich Žigo.

Palacinky išli na dračku. Najviac sa im samozrejme potešili deti.

Súčasťou akcií mesta Martin je aj Infostánok, kde občania dostanú informácie o službách mesta Martin. Rovnako ako to bolo v sobotu 28. septembra na Priekopskom dni, aj počas nedele sa občania najčastejšie registrovali do služby SMS Infokanál, aby boli vždy informovaní o tom, čo sa v meste deje. Zaujímali sa aj o postup pri vybavovaní Mestskej karty a o jej výhodách.

Autor: Mesto Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama