Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Športovo-relaxačné centrum chce investor dobudovať do konca roka

Autor: Športovo-relaxačné centrum chce investor dobudovať do konca roka
Foto: Športovo-relaxačné centrum chce investor dobudovať do konca roka
Uverejnené: 16. október 2013

Ak všetko pôjde podľa plánov, ešte koncom tohto roka by malo byť otvorené športovo-relaxačné centrum Hangar, ktoré budujú na Kollárovej ulici oproti štadiónu v Turčianskych Tepliciach. Pre TASR to uviedol Daniel Baťka zo spoločnosti Ajda, s. r. o., ktorá do projektu investuje.

"Centrum by na začiatku malo mať fitnescentrum, bowling, multifunkčnú plochu na tenis, bedminton, florbal, lezeckú stenu, priestor na ďalšie druhy cvičení a reštauráciu. Do budúcna počítame s úpravou zalesnenej časti pozemku, kde chceme vybudovať detské ihrisko, chodníky a lavičky," konkretizoval Baťka.

 

Spoločnosť chce do projektu investovať 1,2 milióna eur

Ambíciou centra je, aby si tu našli svoj priestor všetky vekové, ale aj záujmové skupiny. "Je určené pre občanov mesta, rovnako ako pre kúpeľných hostí a ostatných návštevníkov Turčianskych Teplíc," podotkol. S výstavbou športového centra sa začalo v polovici júna. "Každý, kto pozná situáciu v Turčianskych Tepliciach a okolí, vie, že väčšina aktivít, ktoré bude Hangar ponúkať, sa tu momentálne nenachádza," konštatoval Baťka. "Mesto Turčianske Teplice podporuje akýkoľvek dobrý projekt, ktorý slúži občanom, návštevníkom a širokej verejnosti, pokiaľ je realizovaný v zhode a pri dodržaní všetkých zákonom stanovených noriem a predpisov," vyjadril sa pre TASR primátor mesta Michal Sygút. Stanovisko mesta k stavbe bolo najprv zamietavé. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva v marci poslanci schválili zmenu a doplnenie územného plánu (ÚP). Primátor sa zasadzoval, aby investori, ktorí chcú v meste meniť ÚP, finančne participovali na celkovej zmene a doplnení ÚP. Sygút odôvodnil, že územný plán nie je lacná záležitosť, mesto vyšiel na zhruba 45.000 eur. "Ešte pred vydaním stavebného povolenia sme vložili na účet mestom požadovanú sumu na tento účel," dodal Baťka.

 

Autor: TASR, foto Mesto Turčianske Teplice © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama