Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zaručený slovenský pôvod potraviny overíte aj cez mobil

Autor: Zaručený slovenský pôvod potraviny overíte aj cez mobil
Foto: Zaručený slovenský pôvod potraviny overíte aj cez mobil
Uverejnené: 06. november 2013

Poznáte to: chcete si zistiť informácie o potravine z obalu, ale bez lupy sa pomaly nezaobídete. Písmenká sú malé, viacjazyčné verzie zaberajú všetku voľnú plochu, trvá hodnú chvíľu, kým získate požadovanú informáciu. Pomocnú ruku podávajú smartfóny.

Predaj smartfónov celosvetovo už predbehol telefóny bez operačného systému. Podľa prieskumu spoločnosti Gemius podiel zobrazení webových stránok generovaných z  mobilných zariadení presiahol na Slovensku 20%, čo je najviac zo všetkých štátov strednej a východnej Európy.

Aplikácia REGIOFOOD® po nainštalovaní do smartfónu a zosnímaní EAN kódu z obalu potraviny okamžite oznámi používateľovi, či predmetná potravina je od slovenského výrobcu alebo nie. Bez zdĺhavého študovania obalu, bez potreby nasadzovania okuliarov na čítanie. A nielen to. Aplikácia upozorní na potraviny tváriace sa ako slovenské (slovenský EAN kód, slovenský regionálny názov) a pritom vyrobené v zahraničí. Často v krajine, z ktorej by ste si nekúpili ani ceruzku, nieto ešte potravinu. Ďalšou užitočnou funkciou je upozorňovanie na potraviny, ktoré kontrolné orgány vyhlásili za nebezpečné, zdravotne závadné alebo inak neštandardné. Mamička síce počula večer v televíznych novinách o problémoch s detskou výživou nemeckého výrobcu, ale pri regáli už nevie ktorá to bola. Aplikáciou zosníma čiarový kód a informáciu má poruke.

Ambíciou projektu REGIOFOOD® je upriamiť pozornosť kupujúcich na pôvod potraviny a zároveň tým zvýšiť podiel slovenských výrobcov na regáloch obchodných reťazcov. Každá jedna potravina vyrábaná na Slovensku dáva prácu ľuďom doma. Zároveň prispieva z zmenšeniu negatívnych ekologických dopadov na prírodu v dôsledku menších prepravných vzdialeností.

 

Web projektu a databáza produktov: http://www.regiofood.sk


Aplikácia pre Android

Aplikácia pre Apple

 

Autor: Ing. Jozef Maťaše © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama