Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Úspešná veľká Mikulášska súťaž Matice slovenskej

Autor: Úspešná veľká Mikulášska súťaž Matice slovenskej
Foto: Úspešná veľká Mikulášska súťaž Matice slovenskej
Uverejnené: 13. november 2012

Úlohou detí bolo nakresliť alebo namaľovať výtvory s mikulášskou tematikou. Informačné ústredie Matice slovenskej zorganizovalo takúto súťaž vôbec po prvý krát a keďže nevedeli s akou odozvou a záujmom sa stretnú oslovili „skúšobne“ len materské školy v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Informačné ústredie Matice slovenskej zorganizovalo pri príležitosti  Mikuláša „Veľkú Mikulášsku súťaž“ pre deti navštevujúce materské školy.  Súťaž prebiehala od 15. 11. do 3. 12. 2012. Svoje výtvory s Mikulášskou tematikou poslalo 44 materských škôl v počte viac ako 400 prác. Pozitívna spätná väzba bola príjemným prekvapením a presvedčila pracovníkov Matice slovenskej o tom, že súťaže takéhoto charakteru sa môžu organizovať aj naďalej a to v celoslovenskom meradle, pri príležitosti významných sviatkov a výročí.

Za nápadité spracovanie mikulášskej témy bolo odmenených 14 materských škôl rozprávkovými knihami z Vydavateľstva Matice slovenskej, propagačnými materiálmi a každá materská škola, ktorá sa do súťaže zapojila sa môže tešiť na pracovné listy pre najmenších. Informačné ústredie Matice slovenskej zorganizovalo aj Vianočnú súťaž, taktiež o množstvo hodnotných cien, ktorými boli publikácie ako aj ročné predplatné Magazínu Slovensku, Slovenských pohľadov a Slovenských národných novín, rovnako s veľmi pozitívnou odozvou.

Informačné ústredie Matice slovenskej organizuje pravidelne aj súťaže, ktoré sú propagované prostredníctvom webovej stránky Matice slovenskej,  webových stránok mediálnych partnerov a fun stránok vytvorených na sociálnych sieťach. Súťaže orientované na vedomosti verejnosti o Matici slovenskej sú ďalšou príležitosťou k tomu ako rozvíjať v radoch širokej verejnosti záujem o dianie v Matici slovenskej, o pozitívny vzťah k nej, o jej históriu, ale tiež súčasnosť. Aj vďaka takýmto aktivitám je Matica slovenská v očiach verejnosti vnímaná ako inštitúcia moderná, a „života schopná“.

Autor: Eva Lacová, marketingový pracovník IÚ MS


Reklama

príbuzné témy

Reklama