Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Do Univerzitnej kvapky krvi sa tento rok zapojilo asi 360 darcov

Autor: Do Univerzitnej kvapky krvi sa tento rok zapojilo asi 360 darcov
Foto: Do Univerzitnej kvapky krvi sa tento rok zapojilo asi 360 darcov
Uverejnené: 12. november 2013

Do Univerzitnej kvapky krvi 2013, ktorá prebiehala minulý týždeň, sa zapojilo asi 360 darcov. Akciu zorganizovala Univerzita Komenského v Bratislave (UK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. TASR o tom informovala Andrea Földváryová z UK.

Univerzitná kvapka krvi prebehla na piatich odberných miestach. Na prvé z nich – Právnickú fakultu UK – prišlo 51 darcov. Fakulta telesnej výchovy a športu UK privítala 56 darcov krvi. Vyše 50 darcov krvi prišlo na Vysokoškolský internát Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine. Na Fakultu sociálnych a ekonomických vied UK prišlo tento humánny projekt podporiť 56 dobrovoľníkov. Posledné dva dni štvrtého ročníka Univerzitnej kvapky krvi patrili odberom na Prírodovedeckej fakulte UK, kam prišlo 147 darcov.

Približne štvrtinu všetkých darcov krvi tvorili študenti prvých ročníkov (88 darcov). Rovnakým pomerom boli zastúpení aj študenti končiacich ročníkov. "Naši študenti, pedagógovia i priaznivci opäť potvrdili, že sa dokážu spojiť pre dobrú vec," zhodnotil rektor UK Karol Mičieta. Univerzitná kvapka krvi privítala aj tento rok množstvo prvodarcov. "Z darovania krvi som mala vždy obrovský strach. Až ako vysokoškoláčka som sa ho rozhodla prekonať," hovorí študentka druhého ročníka Filozofickej fakulty UK Jana. Darovanie si podľa vlastných slov chce zopakovať. "Nikto z nás totiž nevie, kedy bude krv potrebovať," dodala. Do minuloročnej Univerzitnej kvapky krvi sa zapojilo viac ako 350 študentov, zamestnancov i priaznivcov UK.

 

Autor: TASR, foto Vladimír Kuric © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama