Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Prvé celosvetové stretnutie zberateľov pivných suvenírov v Martine

Autor: Prvé celosvetové stretnutie zberateľov pivných suvenírov v Martine
Foto: Prvé celosvetové stretnutie zberateľov pivných suvenírov v Martine
Uverejnené: 13. november 2013

Mesiac október bol mimoriadne významný pre priaznivcov piva a pivných suvenírov. V dňoch 3.-6. októbra sa v Martine konalo prvé celosvetové stretnutie zberateľov pivných suvenírov, ktoré bolo spojené s ďalšími atraktívnymi sprievodnými akciami. Miestne zberateľské združenie Porter club, ktoré má viac než dvadsaťročnú tradíciu, pripravilo naozaj perfektnú akciu.

Zberateľská časť prebiehala v športovej hale na Podháji. Najčastejšie prezentovanými artiklami boli pivné tácky a etikety, pivné plechovky, poháre s emblémami pivovarov a podobne. Súčasťou podujatia bola aj burza, v rámci ktorej mali účastníci možnosť vymeniť si prebytočné zberateľské kúsky. Pri tejto príležitosti sa konal aj pracovný kongres klubov združených v celosvetovom zberateľskom hnutí Brewery Collectibles World Convention. Počas stretnutia sa odprezentovali viaceré české a slovenské pivovary, prebehla degustačná súťaž varičov piva, ale tiež výstava pív z celého sveta. Celkovo bolo ponúknutých na degustáciu viac ako 30 druhov pív.

Viac než 800 účastníkov z celého sveta malo vďaku podujatiu možnosť spoznať Martin a jeho okolie. V rámci spoločenského programu absolvovali účastníci večerné pivné párty, návštevy viacerých slovenských pivovarov, ako aj výlety do Banskej Bystrice, Bojníc či Bešeňovej. Prvé celosvetové stretnutie zberateľov pivných suvenírov bolo teda vďaka svojim organizátorom prínosné nielen po zberateľskej stránke, ale aj z hľadiska zviditeľnenia regiónu. Ako skonštatoval jeden spokojný anglický zberateľ: „slovenskí ľudia sú fantastický, slovenské pivo je výborné a organizácia podujatia bola naozaj skvelá.

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama