Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Evanjelická spojená škola zvyšuje povedomie o migračnej kríze

Autor: Evanjelická spojená škola zvyšuje povedomie o migračnej kríze
Foto: Evanjelická spojená škola zvyšuje povedomie o migračnej kríze
Uverejnené: 21. október 2015

Migračná kríza je a zrejme ešte dosť dlho bude horúcou témou spoločenských diskusií. Na mnohých školách sa téme migrácie vyhýbajú.

Dôvodom býva skutočnosť, že učitelia nemajú o migrácii dostatok informácií a relevantných podkladov, ktoré by im umožnili komplexne predstaviť túto tému žiakom. Hoci je vzhľadom postoje vlád krajín V4 relatívne malý počet utečencov na ich území, prichádza k výraznému nárastu xenofóbie prejavujúcej sa vo vyjadrovaní a správaní. Aktuálna situácia prináša veľa nezodpovedaných otázok a nedorozumení, ktoré je potrebné riešiť. Rozhodli sme sa byť v tejto veci na našej škole aktívni.

 

Vďaka Vyšehradského fondu, štyri mimovládne organizácie zo štyroch rôznych krajín spolupracujú pri poskytovaní psychosociálnej podpory a zvyšovaní povedomia o migračnej kríze. ADRA Česká republika, ADRA Slovensko spolu s Evanjelickou spojenou školou v Martine, Polish Medical Mission a Hungarian Baptist Aid spolupracujú pri organizovaní prezentácií na základných a stredných školách v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku a konferencií v Bratislave a Krakove.

 

Všetky aktivity sú zamerané na vzdelávanie a prevenciu proti netolerancii a xenofóbii. Taktiež sú nápomocné pri zvládnutí integračného procesu utečencov. Výmena skúseností na medzinárodnej úrovni je veľkou výhodou, pretože nám umožňuje sa učiť od seba navzájom, a tým situáciu zvládnuť lepšie. Projekt bude prebiehať od januáru 2017 a bude ukončený v októbri 2017. Evanjelická spojená škola sa prostredníctvom realizácie rôznorodých aktivít venovala praktickej pomoci utečencom aj počas minuloročného školského sociálneho projektu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama