Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Rekonštrukcia budovy Advokátskej komory v Martine sa blíži do finále

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 07. február 2024

Martin (7.2.2024) – V utorok 6.2.2024 sa v budove Advokátskej komory uskutočnil kontrolný deň. Stavba sa blíži ku koncu a momentálne sa realizujú záverečné práce.

Martin zdobí množstvo stavieb kultúrnych inštitúcií s obrovskou historickou hodnotou. Jednou z nich je aj bývalá administratívna budova Advokátskej komory, ktorej rekonštrukcia sa oficiálne začala 17. októbra 2018. Dnes sa po viac ako štyroch rokoch intenzívne práce blížia ku koncu a môžeme sledovať, ako historický objekt nadobúda originálne historické kontúry. V záverečnej fáze rekonštrukcie dostanú steny svoje pôvodné farebné odtiene a podlahy finálnu podobu. Tým sa otvára nový horizont možností.

Mesto má v úmysle časť miestností prenajať na komerčné účely, pričom najexkluzívnejšie priestory by mohli slúžiť pre reprezentatívne účely mesta Martin. “Väčšina priestorov je takmer hotová. Iste, je tu ešte veľa roboty, ale tej veľmi jemnej, precíznej, ako presné maľovanie. Verím, že do leta bude všetko kompletne hotové a priestory budeme môcť používať. Ťažko povedať ako ďalej, lebo sú tu viaceré návrhy. Momentálne uvažujeme, že by tu malo byť v niektorých priestoroch aj mestské múzeum. Časť priestorov môžeme použiť na reprezentačné účely, ale sú tu aj priestory, ktoré budeme určite ponúkať aj na komerčné využitie. V konečnom dôsledku nechám rozhodnutie na poslancov, pretože udržateľnosť tejto budovy nebude lacná.” vyjadril sa Ján Danko, primátor mesta Martin.

V rámci druhej etapy rekonštrukcie sa realizujú stavebné úpravy - výmena rozvodov, oprava podláh, stien, omietok a ich následného maľovanie. Všetky práce na pamiatkovo hodnotných prvkoch sa realizujú pod dohľadom Krajského pamiatkového úradu. Druhá etapa rekonštrukcie by mala byť ukončená už v máji tohto roka a mala by stáť 1 549 247,22 €.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama